last minute last minute

Villa Olga Lounge, Lefkas - aktualne cene in termini

TwitterFacebookpočitnicelastminute hrvaška
last minute

Mavricius | Gran Canaria | Malta | Kanarski otoki | Fuerteventura | Lanzarote | Maldivi | Dominikanska Rep. | Hurgada | Albumi | Kako do... | Pogosta vprašanja

28.03.


Podatki o destinaciji

 

otok Lefkas

Zavidljivih 117 kilometrov rajskih, deviških peščenih plaž, ki se lahko večinoma pohvalijo z laskavimi lepotnimi naslovi in osvojenimi modrimi zastavicami za čistost. Ionski otok Lefkas, grško Lefkada, je eden izmed otokov z najlepšimi plažami v Sredozemlju, kot so Egremni, Kathizma, Porto Katsiki…, tako z fino mivko, kot z belim prodom. Otok Lefkas leži med Italijo in celinsko Grčijo in je z mostom povezan z celinsko Grčijo, tako da je idealno izhodišče za obisk Delfov, Meteore, Olimpije.


Agios Nikitas

V velikem zalivu na mikavni zahodni obali otoka je nekdanja ribiška vasica Agios Nikitas, ki še zdaleč ni izgubila svoje očarljivosti. V njej še vedno kraljujejo stare kamnite hiše, nekaj tavern, trgovinic, bar ali dva, slaščičarna in le nekaj manjših družinskih hotelov. Obkrožena z najlepšimi plažami na otoku in s kristalno čistim modrim morjem bo prepričala še zadnjega skeptika, da je neokrnjena narava tista največja vrednota, ki jo imamo na našem planetu.


Lefkas iz Dunaja


Izleti

Fakultativni izleti


Nidri

Je 17km oddaljen od glavnega mesta Lefkada in se lahko pohvali s 30-letno tradicijo priljubljene turistične destinacije. Vsako leto privablja številne Grke in druge počitnikarje iz vsega sveta. Kot največji turistični center ima razvitejšo infrastrukturo od drugih krajev in bolj pisano ponudbo, med drugim veliko barov, restavracij in diskotek, kjer je v dolgih poletnih nočeh zelo živahno. Kljub turistični razvitosti Nidri ni izgubil svojih lepot. Krasijo ga številne oljke, borovci in peščene plaže.


Vassiliki

Se nahaja na južnem delu otoka v čudovitem zalivu, ki je največji raj za ljubitelje vodnih športov na otoku. Vassiliki se uvršča med svetovne prestolnice deskarjev, surfarjev, kiterjev in jadralcev s katamaranom. Vasisiliki je odlična počitniška izbira tako za začetnike kot za profesionalce. Če imate raje manj adrenalinski oddih, pa se lahko razvajate na plaži, se podate na sprehod do skrite plaže Aghiofili, ki je dostopna le peš in z ladjo, ali se odpravite na raziskovanje okolice s kolesom.


Vreme

Zemljevid z vremenom


Lefkas, zemljevid

Lokacije hotelov na Lefkasu


Ligia

5 km od mesta Lefkada leži ob obali prva slikovita ribiška vasica Ligia. S svojim majhnim pristaniščem in ribiškimi čolniči, vedno čistimi plažami in kristalnim morjem, vas bo očarala v prvem hipu. Življenje tu je počasno in brez stresa, pravo grško, bi lahko rekli. Na glavni ulici z nekaj tavernami, kavarnicami in bari, mini marketi in pekarno se boste takoj počutili domače. Center dogajanja je majhno pristanišče, kamor ribiči dnevno prihajajo s svežim ulovom. Pravo mesto za užitkarje, kulinarično razvajanje in sprostitev duha. Okolica Ligie je čudovita, z veliko možnostmi sprehajanja v hribovito notranjost, obdana z oljkami in cipresami. Za tiste z malo več energije ponuja veliko možnosti kolesarjenja in sprehodov. Prilegel se bo skok do vedno živahne Lefkade, kjer boste lahko uživali v nakupih ali nočnem življenju. Male prodnate plaže v bližini so navadno mirne, izjemoma bolj zasedene v visoki turistični sezoni, ko je tu višji utrip.


Nikiana

Kot letoviško mesto ima zanimivo lego in je dobra izhodiščna točka za odkrivanja otoka. Z lokalnim avtobusom se lahko popeljete do glavnega mesta Lefkade ali v notranjost in uživate v prelepih razgledih na zahodno obalo. Na glavni promenadi mesteca so nanizani bari in restavracije s pestro ponudbo prave grške hrane, ob večerih pa lahko ob romantični večerji uživate v pogledu na fontane. Nikiana ima malo, delno prodnato, delno peščeno plažo, voda je čista in bistra, na obali je možnost mnogih vodnih športov. Plaže so navadno mirne, izjemoma bolj živahne v visoki turistični sezoni, ko se število obiskovalcev poveča. Večeri v Nikiani so prijetni, če si boste želeli pravega nočnega življenja, pa se lahko odpravite v mesto Lefkada.



Povezave

 
Preveza - letalske karte
Lefkas - hoteli

Ostale možnosti

 

First minute iz LJU
Condor
Redne letalske linije

 


Rent-a-Car
Rezervacija hotelov
- hoteli Azija
- hoteli Afrika
- hoteli Indijski ocean
- hoteli Karibi
- hoteli Polinezija
- hoteli Evropa
- hoteli ZDA /Kanada
- hoteli Hrvaška
Opisi hotelov


SMR&Co. d.o.o.
PE Gorenja vas Reteče 12
4220 Škofja Loka


T: 041 691851
T: 04 5021800

F: 04 5021818





pon.-pet.
od 8:00- 17:00
sobote
zaprto




info@odklop.com
info@lastminute.si



paypal

paypal


174.129.59.198



vodna postelja










IZBRAN HOTEL NI VEČ NA VOLJO


V 5 sekundah vas bomo preusmerili na stran z vsemi ponudbami za izbrano destinacijo - Lefkas
Če se stran ne preusmeri sama klikneite tule.


vprašanja in informacije

04 502-1800, 041 691851, info@odklop.com

o podjetju | oglaševanje | splošni pogoji

Sejšeli